MOUNT PLEASANT PUBLIC LIBRARY

22.000 SF | MOUNT PLEASANT, NY

A full renovation within the existing footprint to make better use of the space the library already has while respecting the existing Architecture. A new floor opening connects the main floor to the lower floor to provide visibility and harvests daylight. The existing mezzanine is reduced to provide more open space on the main level with balcony seating above. 

A new outdoor pergola provides areas for outdoor programs as an extension of the children’s area and the cafe. A new outdoor amphitheater has tiers down from the street to the indoor program room. The indoor program room has garage doors that open to blur the boundary between inside and out to welcome patrons and have the landscape be an extension of the library. 

Mount Pleasant Library
Mount Pleasant Library
Mount Pleasant Public Library
Mount Pleasant Public Library
Mount Pleasant Public Library
Mount Pleasant Public Library
Mount Pleasant Public Library
Mount Pleasant Public Library